Cirkeldans

 

Mina sånger

 

 

Åkallan
En åkallan av krafterna som kan användas såväl vid början av en ceremoni som när man går i skogen i ensamhet.
Åkallan

 

Kraftsång
Den här sången samlar kraft och passar också bra i början av en ceremoni.
Kraftsång

 

Nu är vi här igen
Melodin här är traditionell och hämtad från ”Dances of Universal Peace” men orden är mina egna. En sångdans som bäst kan användas i början av en ceremoni.
Nu är vi här igen

 

Vargsång
En kraftsång att sjungas i ensamhet helst, men naturligtvis kan den bli effektiv i grupp också, om alla är engagerade.
Vargsång

 

Sommarnatt
En dans som lockar till sig skogens väsen och får dem att trivas i din närvaro. Dansa den med dem, med dig själv och med dina vänner, och du kommer att få en känsla av att höra till, av att själv vara ett väsen i skogen. Texten och melodin är av mig, men arrangemanget är det Teo som har gjort.
Sommarnatt

 

Gudinnedansen
Denna dans är främst avsedd att användas i ceremonier till Den Stora Moderns ära. Man kan t.ex. stå i cirkel, hålla varandra i händerna och först dansa in mitt mitten och ut igen några gånger, för att sedan dansa i ring medsols under ”Å, Gudinna, kom och dansa…”
Gudinnedansen

 

Eldsång
När man vill få eldandarnas hjälp att värma upp sitt frusna inre och när man vill få elden att brinna i kaminen.
Eldsång

 

Ensamsång
En sång för det existentiella ögonblicket, om man vill sjunga en sång då.
Ensamsång

 

Sång till Moder Jord
Länge har jag velat göra en sångdans som skulle vara en hyllning till Moder Jord. Nu tycker jag att jag har lyckats. Den här sången har en enkel, självklar text och dansas med rätt så enkla steg. Musiken, som också är mycket enkel, har vi hjälpts åt med. Teo sjunger och har gjort arrangemanget.
Du är jorden

 

Blå Jungfrun
En gång möttes vi häxor på Blå Jungfrun och höll en ceremoni på Häxornas Dansplats. Den här sången skrev jag till minne av det.
Blå Jungfrun

 

Bro, bro breja
Den gamla barnleken har blivit omstämd i moll och fått en ny, mera djupsinnig text. I det norska Drömkvädet från 1300-talet berättas om hunden, tjuren och ormen som möter sökaren på hens väg.
Bro, bro breja

 

De förlevandes vals
En sång som vi sjunger och dansar under den stora ceremonin för de döda varje år när vi firar Alvablot (samtidigt som Allhelgonahelgen).
De förlevandes vals

 

Alla själars natt
Den här sången är skriven för Alvablotet och är tänkt att dansas vid den stora nattliga ceremonin för de döda. Efter andra versen kan en göra en paus och säga namnen på döda vänner. Sedan fortsätter sången och dansen så många gånger en vill.
Alla själars natt.mp3

 

Trampdans vid Vintersolståndet
Den som leder dansen sjunger verserna, de som följer efter stämmer in i omkvädet. Det går bra att dansa den här dansen runt julgranen, det evigt grönskande trädet, Yggdrasil, men man kan också dansa runt ett träd i skogen.
Trampdans vid Vintersolståndet

 

Drömspåret
Sången kom till mig vid Gärdeåns hällristningar i Jämtland vid Höstdagjämningen 2012. Jag tillägnar den min vän Jörgen I Eriksson, shaman och visman. Teo sjunger och står för arrangemanget.
Drömspåret.MP3

 

Dansen går i vinternatten
Den här dansen ingår i en nyårsceremoni som jag beskriver i min ”Ceremonibok”. Jag har gjort text och musik, och det är Teo som sjunger och spelar.
dansen-gar

 

Runraden
Detta är den 24-typiga runraden. alltså den äldsta, vars tecken har magisk innebörd. Jag sjunger den på min egen melodi, den som runorna har gett mig.
Runraden

 

Avskedsdans
Den här dansen har alltid avslutat mina kurser. Numera brukar vi ta den innan vi skiljs efter våra årliga möten. Vi sjunger så många verser att alla hinner möta och kramas med alla.
Avskedsdans

 

Hymn till Inanna
Hösten 2013 hade jag skrivit en pjäs baserad på myten om gudinnan Inannas nedstigning till Underjorden. Vi spelade den på Alvablotet och då sjöng vi även den här sången. Texten är min men musiken är Teos och arrangemanget är vår son Samuel Törnqvists. Det är Teo och Samuel som sjunger.
Hymn till Inanna