Ekologisk grönsaksaffär

20 maj, 2010

Idag hittade jag en ny liten butik här i Höör. Jag klev in och träffade en ung kvinna som har insett hur viktigt det är med ekologiska frukter och grönsaker. Jag handlade av henne och vi pratade en stund. Då fick jag veta att butiken snart kommer att läggas ner. Orsaken är alltför få kunder. De som har kommit har klagat på att det är för dyrt, även om kilopriset för basvaror som lök, morötter och potatis bara ligger några få kronor över det för konventionellt odlade produkter.
Om man verkligen inte har råd att betala de kronorna så måste man förstås avstå. Men i de flesta fallen rör det sig nog mer om att man hellre vill ha de pengarna till annat. Vad man äter är inte så viktigt, det ska ju ändå bara ut igen, eller hur? Hur många tänker på att tillståndet för våra kroppar, vår hälsa och vår livskvalitet är helt avhängig av kvaliteten på födan?