Jörgen I Eriksson

29 maj, 2010

Jörgen I Eriksson har recenserat min bok Hellre Häxa än präst. Vill du läsa recensionen så titta in på hans blogg för den 27 maj: http://norrshaman.blogspot.com/2010/05/vanligt-och-inbjudande-om-haxkonst.html
Han skriver att det är ”en bok som fyller ett stort tomrum i svenskspråkig andlig litteratur. Det här är en överskådlig och fyllig introduktion till det mesta som ryms i begreppet häxkonst.”
Det gör mig så glad och stolt att jag rodnar. Jörgen är utan tvekan shamanen nummer ett i Sverige, dessutom gammal erfaren journalist så han borde veta vad han talar om.
Han fortsätter: ”Eta Christensson ser häxkonsten som en naturreligion, hon är starkt influerad av shamanism och har samma anarkistiska och demokratiska attityd som en shaman. Boken beskriver Etas variant av häxkonst och hon betonar om och om igen att man faktiskt kan göra som man vill och att alla måste hitta sin egen individuella väg.”