Utesittning

21 maj, 2010


Årets första utesittning gjorde jag i natt, fast jag borde nog hellre kalla det uteliggning, eftersom jag hade bäddat åt mig i trädgården. Luften var ljum och häggen doftade fullkomligt berusande. Naturligtvis vaknade jag hela tiden och låg också vaken ett par timmar, men det hör till. Precis klockan tre hördes den första fågeldrillen och sedan höll de små liven igång konserten ända tills det var helt ljust. Men det var en hoppfull sång, full av obändig livsvilja och jag lyssnade gärna.
Det jag lade märke till just den här natten var hur min sinnestämning kan förändras av en stunds åkallan av Freja, Maria eller Moder Jord, namnet spelar alls ingen roll. För en troende är det självklart, men skeptikern i mig undrar hur det egentligen kan komma sig. Från sorg till lycka – visst är det ett mirakel?