Gudinnans barn

9 augusti, 2010

Nu har jag bytt ut mina dikter mot en novell, som du hittar under fliken Noveller. Det är en historia som jag skrev för rätt många år sedan. Den skulle kunna vara inledningen till en roman, men jag har aldrig fortsatt på den. Jag har rätt så många romaninledningar vid det här laget.
Jag har tänkt mig att Ain lever någon gång på bronsåldern. För henne är trälar inga riktiga människor och det är därför hon beskriver dem som hon gör. För säkerhets skull vill jag inskärpa att jag själv har en annan människosyn och håller starkt på alla människors lika rättigheter. Hur det i verkligheten var på bronsåldern vet vi förstås inte, men eftersom det fortfarande finns stora brister i synen på medmänniskan runt om i världen, kan det ha varit så som Ain ger uttryck för.
Jag kommer att byta ut novellerna då och då. Idag ska en novell av mig läsas upp i P1 i programmet Skriv! och jag är spänd på vad de ska säga om den.