Åke Egevad

29 oktober, 2010


Idag har jag fått en present. Åke Egevad som är en gudabenådad instrumentbyggare sa förra gången vi träffades att han tyckte att jag som är häxa ska ha en sådan häxflöjt som de hade på medeltiden. Nu har han gjort en sådan och det är en kombination av visselpipa och snurra. När man använder den lär den ha en magisk inverkan på omvärlden, men det har jag ännu inte hunnit utröna.
Häxflöjten är tillverkad av ett fågelben och syns på bilden ovan. Till flöjten hör också ett fodral av fläder med en botten av svartek. Locket är gjort av en medeltida träbit.
När vi sågs berättade Åke att han hade köpt upp en nedlagd musikaffär. Där fanns instrument i mängder. Den lilla trumman och flöjten till höger kommer från det instrumentlagret, fast Åke har renoverat och sett över dem.
Ni som vill förvärva en riktig shamantrumma kan gå till Åkes hemsida http://egevad.nu/ake/ och titta under Trummor/Schamantrummor. Vackert på riktigt!