En ny jord av Eckhart Tolle

21 oktober, 2010

Här är en bok som alla andligt strävande människor borde läsa. Författaren är en av vår tids stora andliga lärare. Boken handlar om egot som vi alla är uppfyllda av, men som vi kan frigöra oss från genom att bli närvarande i nuet och därmed medvetna. Detta medvetandesprång är enligt Tolle det enda som kan rädda jorden och mänskligheten.
Eckhart Tolle är en sant ödmjuk människa, samtidigt bitande skarp när han t.ex. förklarar vad TV-tittande gör oss till, alkohol eller jakten på framgång och pengar. Det är befriande med människor som vågar vara så raka. Hans budskap är också befriande eftersom det visar på en väg bort från många av de myter och måsten som den moderna civilisationen tvingar på oss. Närvaro är det enda som krävs av oss, medveten närvaro.
Här talar Eckhart Tolle om den gudomliga dimensionen, den som kallas ”Gud”.
http://www.youtube.com/watch?v=j42cTkiGdXY