Lev enklare!

3 oktober, 2010


I förra veckan läste jag den här boken av frilansjournalisten Giséla Linde. Den handlar om att hitta sitt eget hållbara liv och ta vara på sina personliga resurser. Visst, rätt många har skrivit om sådant på senare år, men den här boken tyckte jag har något extra. Mycket beror det på Gisélas ton, som är klok och livsbejakande. Hon låter som en människa jag skulle vilja lära känna närmare, få till vän och göra saker ihop med.
Allt hon skriver håller jag med om, det mesta har jag själv tänkt på, men hon har lyckats väva samman det i en njutbar kompott: att leva enkelt och hållbart, ta vara på sin tid, göra det man verkligen vill, skapa i vardagen, tro på att allt är möjligt, egentligen.
En sant inspirerande bok om ”den tysta revolutionen”.
Det finns även uppgifter att göra, på sidan 325 ber hon mig nämna 3 personer jag beundrar. Skälet är både enkelt och genialt, men jag ska inte avslöja det. Läs själv istället!