Det goda livet

10 november, 2010


I helgen har vi häxor firat Alvablot på ett slott, något vi har som tradition. En gång om året klär vi upp oss i våra vackraste långklänningar och äter en fyrarätters middag. Vi bjuder in dem av våra anförvanter som har gått över till den andra sidan, och om vi har foton av dem ställer vi dem på festbordet. Vi berättar händelser ur deras och våra egna liv för varandra, vi sjunger och skrattar, och framåt midnatt gör vi en stor och högtidlig ceremoni tillsammans med de döda. Denna gång ägde den rum i slottskyrkan, byggd på 1200-talet. Det var mycket stämningsfullt.
Efter sådana upplevelser framstår livet som bättre än sitt rykte. En sak som gör mig glad är också att den unge killen som körde på mig med sin moped i förra veckan inte ljög om sitt namn. Nu har jag hittat honom, men i en annan åldersgrupp än jag först letade. Jag har talat med hans pappa och kommer att få ersättning för skadan och kostnaderna.