Moder Jord

17 november, 2010


Somliga dagar, när himlen välver sig klar och hög, känner jag en stark lust att åstadkomma något som gör skillnad, som gör att människor kan leva ett bättre liv och att jordklotet med dess luft, jord och vatten kan bli friskare.
Andra dagar när en snål vind blåser och molnen känns så tunga att axlarna slokar, vill jag helst ligga under en filt och gny. Att göra nånting då känns bara fåfängligt, inget kommer att vara till nån nytta hur jag än försöker.
Men nu har jag med hjälp av goda, stöttande vänner ändå en viktig händelse på gång. Vi försöker få till en visning av filmen HOME i Höör och jag har just beställt hem en DVD för det ändamålet. Tanken är att vi ska bjuda in politiker och allmänhet så att de ska få se dessa underbart vackra och storslagna kamerasvep över vår jord, den som vi är helt beroende av för vår överlevnad.
Visningen kommer troligtvis att bli den 28 januari 2011 på Kulturhuset Anders i Höör, kl. 19.00. Mer info om filmen hittar du på http://www.filmenhome.se/
Kanske kan även du arrangera en visning på din ort?