Julklappstips!

9 december, 2010


Igår var jag på en julfest där vi bytte julklappar med varandra. Och det var de mest klimatsmarta, sociala, nyttiga, roliga och billiga julklappar man kan tänka sig. Vi gav varandra en timme av våra liv. Själv fick jag en timmes trädgårdsarbete, något som kan komma väl till pass framåt våren då ogräset börjar spira. Min egen julklapp bestod av en timmes runläggning och spegling av den aktuella livssituationen.
Min förhoppning är att den här idén ska sprida sig. Den kommer att minska konsumtionen av onödiga prylar och lösa alla julklappsproblem. Att ge av sin tid kan alla som vill: en skogspromenad med matsäck, en roddtur i ekan, ett kafébesök, storstädningshjälp, en liten privatkonsert (om man kan spela och sjunga) fönsterputsning och som sagt trädgårdsarbete.