Vad är viktigt?

15 december, 2010


I dessa dagar av snökaos och frusna vägar stannar jag i möjligaste mån inomhus. Det blir många timmar av lugn och eftertänksamhet. Jag ser världen på avstånd och lägger märke till det uppdrivna tempot som jag själv brukar vara en del av. Allt måste gå fort, inte bara transporterna utan all verksamhet överhuvudtaget: arbetsinsatserna, vården, samtalen, matlagningen, städningen. Vår tid är präglad av ett uppdrivet tempo, en ständig höghastighet som ger människor känslan av att rusa genom livet.

Men varför är det så? Varför är det så bråttom? Vad är det vi ska hinna fram till?
Mitt perspektiv är, som alltid, det faktum att vi förr eller senare dör från alltihop. Vad är viktigt, sett utifrån det? Skulle vi inte hellre satsa på ett liv fyllt av kvalitet och närvaro, ett liv där vi hinner uppleva och njuta av varje ögonblick? Ett liv fyllt av möten människor emellan, ett liv där vi har bra stunder tillsammans.