Ekoturism och skogsvård

30 januari, 2011


Till vår visning av filmen HOME kom så många som 145. Det visar på ett stort intresse och vi arrangörer kan verkligen känna oss nöjda. Många uttryckte efteråt sin uppskattning både av filmen och vårt initiativ. Vår förhoppning är nu att filmvisningen ska leda till ett ökat engagemang för miljöfrågor i Höör med omnejd.
I slutet av filmen presenteras en rad olika goda initiativ från länder runt om i världen. Ett strålande exempel kommer från Costa Rica som har valt att inte lägga pengar på militärt försvar utan istället satsa på ekoturism och skogsvård. Tänk om alla andra länder tog efter det? Sverige är på väg, genom att ha avskaffat allmän värnplikt, men mycket finns kvar att göra. Varför ska vi överhuvudtaget tillåta vapenproduktion i vårt land?