Framtidens fordon?

19 januari, 2011


Peak Oil inträffade redan 2006, det hörde jag idag på radio. Det är alltså hög tid att börja ställa om till andra transportmedel än bensin- och dieseldrivna. Och varför inte använda hästskjuts? I Sverige lär det numera finnas fler hästar än kor och en del hästar skulle nog gilla att få lite trevliga arbetsuppgifter.
Tänk om vi skulle få tillgång till hästskjutsar i Höör! Jag ser framför mig hur det på sommaren står några ekipage väntande utanför stationen i Höör. Troligtvis är de redan bokade och när turisterna stiger av tåget kan de åka hästskjuts till Skånes Djurpark, Höörs Gästgivaregård, Frostavallen eller vart de nu ska.
Är inte det här fin idé för en entreprenöriellt sinnad hästägare? Jag hoppas att många ska känna sig tilltalade av den, och att kommunens politiker och tjänstemän inser vilken kul grej det här vore. Det skulle definitivt locka turister till Höör, samtidigt som det har en positiv påverkan på klimatet.