Flytta till Norrland

10 mars, 2011


Den 11 januari skrev jag om unga familjer som inte vill förvärvsarbeta heltid utan hellre vara med sina barn. Men det hindrar förstås inte att de är otroligt aktiva i sina hem. Ett underbart exempel hittade jag i tidningen Åter nr 4 från 2010, www.alternativ.nu. Där kan du läsa om Elin och Jonas som lämnade sina lägenheter och flyttade till en liten gård i Västerbotten, en inspirerande och uppmuntrande läsning som lovar gott för framtiden. Tänk om fler gjorde så.
Idag när vädret är riktigt hemskt kom jag på att jag skulle titta på deras hemsida, http://www.backforsgard.se. O, såna underbara bilder, på hästar, lantrasdjur och vackra hus. Dit skulle jag gärna vilja resa. Och allra helst ha det så själv. För det här livet är det dessvärre för sent, men i nästa kanske?