Ta ut glädjen i förskott!

11 februari, 2012


Det brukar sägas att man INTE ska göra det. Istället ska man vara försiktig och inte känna nån glädje förrän det är absolut säkert att man inte blir besviken. Tänk så mycket glädje som på det sättet aldrig får chansen att släppas fram!
Och lyssna på det här: ”Den som sjunger på morgonen får gråta innan kvällen.” Vad är det för glädjedödare som har hittat på det?
Visst ska man istället vara glad och lycklig så ofta man kan vara det. När glädjen vill fram så låt den komma! Njut av ögonblicket, av utsikten, av andra människors öppna ansikten, av färgerna i naturen, ljudet av porlande vatten och vinden i trädkronorna. Gläd dig åt att du ännu lever, att du kan se och höra, känna och tänka.
Idag har det varit en sån dag för mig, när jag har känt ren lycka. Det finns ingen särskild anledning, bara en känsla av att livet är så underbart, att just detta att LEVA är så fantastiskt. Jag säger det trots allt hemskt som händer i världen, trots att människor misshandlas och dör i denna stund, trots att vapen produceras hela tiden bara för att somliga vill ha makt över andra, trots att de som skulle kunna göra något inte förhindrar att växthuseffekten blir allt värre. Det gör mig förtvivlad, och samtidigt kan jag känna – det är fantastiskt att vi får lov att leva på den här jorden!