Billigaste semestern

22 juni, 2012


Den billigaste tänkbara semestern får man genom att vandra i naturen. Det är bara att packa en ryggsäck med det nödvändigaste, och så går man hemifrån. Då kostar semestern ingenting alls, för mat ska man ju ha ändå, och vandrandet är gratis. Dessutom mår man bra av det, och konditionen förbättras.
Om man köper ett Skånekort för 525 kr på nätet kan man resa runt i Skåne så mycket man vill och se och upptäcka hela länet. Häromdan packade vi ryggsäckarna och tog tåget till Kristianstad. Från stationen är det bara 200 m till Linnérundan som går runt en del av det berömda vattenriket, cirka 6 km genom beteshagar, djungelliknande snår fulla av fågelssång, förbi gamla gårdar och några slottsruiner från medeltiden.
Kor betade fridfullt omkring oss, tofsvipor skrek och sädesärlor flög framför oss på vägen. Att det blåste mycket och regnade lite då och då gjorde inget, för det var milt i luften och kändes som en ren njutning att gå där. Vi tog in landskapets fina färger och den vida, blekblå himlen över oss, och när vi kom hem hade vi alltihop kvar inom oss.