Litteraturrunda och häxkonst

5 april, 2013Den 27 – 28 april är det dags för Litteraturrundan i Skåne. Det arrangeras av Författarcentrum Syd, ABF och Region Skåne och är en motsvarighet till Konstrundan på påsken. Syftet är att göra litteraturen mera tillgänglig och visa hur författare arbetar. Du ser hela programmet på http://www.litteraturrundan.se. För min del kommer jag bara att medverka den 27 april. Mellan kl. 10 och 12 finns jag på Höörs bibliotek. Den som vill får dra en runa och sedan skriver jag en dikt till henne eller honom utifrån runan och annat som kommer till mig just då. Det blir en stor utmaning för mig, verkligt spännande att se om det blir några dikter alls.
På kvällen kommer jag att befinna mig i Hästveda på Annies Kulturhus, http://www.annieshus.se, där det blir litteraturbuffé och uppläsningar från scenen. Även där kommer jag att erbjuda rundragning och personlig dikt, i mån av tid, eftersom jag också kommer att läsa några av mina dikter.
Om en månad, torsdag den 2 maj kl. 18.30 kommer jag att hålla ett föredrag på Huset tre änglar i Höör. Det ska heta ”Häxkonst och vardagsmagi” och det blir första gången jag berättar offentligt om min typ av magi och om hur jag faktiskt gör när jag utövar den. En del av det har jag lärt ut under mina nybörjarkurser i häxkonst, men det blir mer än så. Det här med magi är så omtvistat och missförstått att det behövs ett klarläggande. Man kan mena helt olika saker, och somliga tror att magi av nödvändighet måste vara något ont. Men så är det förstås inte alls.
Du som vill lyssna på det här föredraget måste boka din plats på Huset tre änglar, antingen genom att ringa 0413-22189 eller mejla till prylar.sant@gmail.com. Huset tre änglar ligger på Järnvägsgatan 12 i Höör. De tar 200 kr i entré.