Häxorna samlas!

20 april, 2014

Linda Braekhus 1

 

På Påskdagen var vi på alternativmässa i Häxans Hus. Det ligger i den lilla byn Henset i Skåne. Linda Braekhus som förestår butiken hade bjudit in både kända och okända häxor att ställa ut sitt hantverk och sin verksamhet. Solen lyste och mängder av besökare strömmade till. Linda var nöjd. ”Jag har ju all denna platsen”, sa hon, ”och jag vill att den ska användas. Se så många kreativa människor!”
http://www.haxanshus.n.nu/

 

Malin Somstedt 1

 

 

Bland de 22 utställarna träffade jag Malin Somstedt som spår i Månrunor. Hon förklarade att det är runor som hon har fått till sig genom mångudinnan Selene. Runorna är målade på vita stenar och när hon kastar ut dem på en mörkblå duk bildar de ett mönster som kan tolkas. Malin utövar också en annorlunda form av kristallhealing. Hon finns i Malmö och kan nås på 0731-809143.

 

Cat Salo 2

 

 

 

 

Cat Salo ställde ut sydamerikansk brukskonst, bl.a. antika dockor från Peru, handvävda skärp och utsökta ponchos i alpacka.

 

 

 

Sofia Axelsson 2

 

 

Sofia Axelsson, poet och författare, var där och informerade om sin bok Nordiska gudinnor – vardagsmagi för dagens kvinnor och om de kurser hon kommer att hålla nu i sommar. Du finner mer om detta här

 

 

 

Ida Vesterlund 2

 

Längst in i tältet stod Ida Vesterlund. Hon är friskvårdsterapeut och livscoach, och hennes företag heter Drömväverskan, ett vackert ord som för tanken till skira drömmar av ljus och hopp. Ida håller till i Lund och erbjuder coachning till såväl kommuner och skolor som privatpersoner. För närvarande arbetar hon i en småländsk kommun där hon håller föreläsningar om motion, kost och hälsosam livsstil. Ida tillhandahåller även e-kurser i intressanta ämnen, se här