Sommarkursen på Fridhems folkhögskola

5 augusti, 2014

bild fran skanskans webb

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så har den då både kommit och gått, den vecka som vi länge har sett fram emot, Ulrika och jag. Vår nybörjarkurs i häxkonst var fulltecknad och 14 deltagare lyssnade förväntansfullt till våra berättelser. Solen lyste från klar himmel mest hela tiden och inne i kurslokalen blev det ofta för varmt, så ibland flyttade vi ut lektionerna på gräsmattan.

 

Fridhems Folkhögskola är en helt underbar plats att vara på, och bemötandet, maten och det övriga kursinnehållet kompenserar väl bristen på skog, äng och sjö. En kan inte få allt här i livet, som de gamle förnumstigt brukade säga. Men vi talade i alla fall om vikten av att ha en god kontakt med naturen och väsendena, och vi lärde ut de shamanska teknikerna: utesittning, årsgång, trumresa, extassång- och dans.

 

bild fran skanskan

 

 

 

 

Nästsista dagen kom Skånska Dagbladets reporter Maria Engström och intervjuade oss. Du kan läsa intervjun här