Dans på nyåret

26 november, 2016

fyrverkeri-2
Dansen går i vinternatten
I min senaste bok “Ceremonibok”, som snart kommer att publiceras, avslutar jag med att beskriva en nyårsceremoni. I den ingår en nyskapad sångdans som dansas med särskilda steg i ceremonin. Hur den låter får du veta under fliken “Sånger”. Scrolla ner till “Dansen går i vinternatten”.
Sången upprepas hela tre gånger, vilket kanske kan tyckas lite tjatigt, men det beror på att den ska dansas. Bäst är förstås att de som dansar den även sjunger, men så länge den är ny och okänd kan den inspelade versionen var ett stöd. Stegen får du själv hitta på. Jag har visserligen en idé om hur en kan göra, men det är svårt att redogöra för det här.
Texten är så här:
Dansen går i vinternatten
går i vida ringar.
Alla röster stämmer in
och sången tycks få vingar.
Du gamla år, vi tar farväl
och vet du gav oss mycket
som nu ska lagras i vår själ
och bli till kraft och lycka.
Refräng: Dansen går …
Vi dansar över tröskeln till
det nya år som randas
då våra drömmar ska slå in
och våra viljor blandas.
Refräng: Dansen går …